Milieuvriendelijk schoonmaken

Als je op de website van GreenClean bent beland dan is de kans groot dat jij duurzaamheid belangrijk vind! Super goed dat je overweegt milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen in huis te halen! Vergeet alleen niet dat hoe jij thuis de duurzame schoonmaakmiddelen gebruikt, ook heel veel invloed kan hebben op het milieu. De meeste schoonmaakmiddelen komen namelijk in het rioolwaterzuiveringssysteem terecht. Het kost veel energie om deze stoffen uit het water te verwijderen, lees daarom goed de gebruiksaanwijzing zodat je precies genoeg gebruikt om energie te besparen. Zo zijn er nog heel veel kleine aanwijzingen die jij thuis kan uitvoeren om groen te gaan poetsen!

Lees hieronder onze mini stappenplan om milieuvriendelijk schoon te maken:

  • Hardnekkige kalkaanslag kun je goed verwijderen met schoonmaakazijn.
  • Spoel schoonmaakmiddelen altijd door de afvoer! Gooi sop nooit op straat of in de tuin, vanwege het probleem dat de schoonmaak stoffen in het oppervlaktewater kan komen. Dit kan het milieu flink beschadigen.
  • Let altijd goed op de dosering! We gebruiken namelijk al snel teveel. Een te hoge concentratie schoonmaak stoffen zorgt er niet voor dat de je beter of sneller schoonmaakt helaas, het kan zelf voor huidirritaties zorgen.
  • Meng schoonmaakmiddelen NOOIT met elkaar, vanwege het gevaar dat er schadelijke stoffen/gassen kunnen ontstaan..
  • Gebruik handwarm water bij het schoonmaken. Warm water is immers niet zo duurzaam.
  • Vermijd producten met vluchtige organische gassen. Deze stoffen reageren onder de invloed van zonlicht tot ozon, dat op leefniveau erg gevaarlijk is voor de mens, plant en dier..
  • Kijk eens naar keurmerken op schoonmaakmiddelen. De juiste keurmerken garanderen namelijk dat het middel het milieu zo weinig mogelijk belast!
  • Last but not least: Chloor is niet nodig bij het schoonmaken.. Het ontsmet alleen en is super schadelijk voor het milieu. Lees ons artikel over chloor.

 

Nu je de belangrijkste tips weet, kan je beginnen met beginnen met stap 1: kijk in de webshop van GreenClean om te kijken welke duurzame schoonmaakmiddelen jij wilt aanschaffen! 😜