Fruitvliegjes bestrijden met afwasmiddel

Deze kleine vliegjes kunnen behoorlijke overlast bezorgen in het huis. Helaas zijn deze vervelende diertjes in de meeste keukens een veelvoorkomend fenomeen. Vooral in de zomer kunnen fruitvliegjes een echte plaag zijn..  De naam fruitvliegjes zegt het al: de vliegjes komen af op de geur van fruit. Ze zijn vooral helemaal gek op fruit dat begint te rotten of te gisten, iets wat in een druk huishouden menigmaal voor kan komen. Wees niet getreurd, er zijn namelijk manieren om van dit probleem af te komen! 

Tips om deze hardnekkige wezentjes te bestrijden:

  • Zorg ervoor dat het huis zo schoon mogelijk is en er geen etensresten binnen handbereik liggen. Het kleinste restje voedsel houdt namelijk hordes fruitvliegjes in leven. Dus boen het aanrecht en gooi de broodkruimels direct in de gft-bak!
  • Plaats op strategische plekken bakjes met appelsap, azijn en afwasmiddel. De fruitvliegjes worden aangetrokken tot de geur, maar verdrinken al snel in dit dodelijk mengseltje.
  • Laat het fruit niet onbeheerd achter. Maak gebruik van een vliegenkap. Of bewaar het fruit in de koelkast als dat mogelijk is.

 

Het belangrijkste om te onthouden bij dit dilemma; voorkomen is beter dan behandelen! Want wie eenmaal fruitvliegjes heeft komt er helaas moeilijk vanaf… Gelukkig kunnen deze tips helpen om het goed onder controle te houden! Wil je meer meer tips? Kijk dan even op Milieu Centraal of lees “Het grote poetsboek” van Diet Groothuis.

Voor het schoonhouden van je keuken kunnen de duurzame schoonmaakmiddelen van GreenClean natuurlijk niet ontbreken! Check daarom daarom onze webshop!