Duurzame opruimtips voor een feestje

Morgen is het zover: de versoepelingen van de corona maatregelen gaan vanaf zaterdag 26 juni in! Dit betekent een zomer vol leuke feestjes! Super leuk allemaal, alleen worden de meeste mensen toch weer een beetje somber als het feestje voorbij is. Niet alleen omdat iedereen is vertrokken en dat er einde is gekomen aan het plezier. Ook omdat het einde van een feestje betekent dat we een gevreesde taak naderen: Het schoonmaken en opruimen van je huis.. Geef het maar toe, je voelt je al moe door dit alleen te lezen.. Toch? 

Het opruimen van een feestje op zich is al een domper, maar zeker als je dit op een niet-milieuvriendelijke manier doet! Met maar een klaar kleine opruim hacks kan je namelijk al helpen om de planeet te redden, terwijl we de nacht ervoor lekker plezier hadden. Het allerbelangrijkste bij het opruimen is: Reduce, Reuse, Recycle en Repeat. Zo begint duurzaam opruimen al bij de aankopen en organiseren van een feest. Houd bijvoorbeeld rekening wat voor versiering je koopt en wat voor hapjes en drankjes je gaat serveren. Op die manier ben je al goed bezig om duurzaam van start te gaan, want je kan prima feesten zonder plastic, toch?

GreenClean heeft daarom speciaal voor jou wat leuke schoonmaak- en opruimtips voor een feestje op een rijtje gezet: 

  • Rode wijnvlekken na de party in het tapijt of zelfs gordijnen? Iedereen denkt: zout erop. Maar nee, liever witte wijn! Zorg dat er bij een feestje een fles goedkope witte wijn klaarstaat. Daarna deppen met een schone, natte doek.
  • Sorteer je afval. Een goede schoonmaaksessie begint bij het opruimen van het afval! Hierbij is het belangrijkste dat je weet waar het afval moet. Check bijvoorbeeld de afvalscheidingswijzer op milieucentraal. 
  • Koop biologische afbreekbare en composteerbare versiering voor je feestje. Of kijk eens bij de kringloop voor versieringen!
  • Hergebruik achtergebleven spulletjes, zoals glazen potjes en flesjes. Je kan bijvoorbeeld mooie bier- of wijnflesjes gebruiken als kaarshouder!
  • Bij schoonmaken gebruik je natuurlijk de duurzame schoonmaakproducten van GreenClean. Zo wordt je huis schoner, maar ook het milieu! Voor meer tips om duurzaam schoon te maken kan onze de artikelen op Green Wiki lezen!