Duurzaam de badkamer poetsen

De badkamer is voor veel mensen een plek waar ze in alle privacy kunnen douchen, aankleden, opmaken en naar de wc kunnen gaan. Een heerlijke plek waar je maskers in kan laten trekken, nagels kan lakken of je baard even bij kan trimmen. Maar van de gemiddelde badkamer wordt veel gevraagd! Zeker wanneer je samenwoont en iedereen toevallig net op hetzelfde moment er gebruik van moet maken. Het is een kamer die efficiënt ingedeeld moet worden en tegelijkertijd de wens van elk huisgenoot tegemoet zal moeten komen. Zo wil de een misschien romantisch badderen, terwijl de ander juist lekker op de wc-pot wilt zitten met een boekje erbij. Wij hebben even alle badkamer schoonmaaktips op een rijtje gezet om zo iedereen tevreden te stellen! 

Stappenplan om in een handomdraai de badkamer te poetsen!

  1. Gebruik een ecologische wc-reiniger om de wc-pot even te borstelen. Een duurzame wc borstel vind je hier!
  2. Gooi lege verpakkingen en tubes weg. Let op dat je goed je afval scheidt! Check de afvalscheidingswijzer
  3. Een vies, maar een belangrijk klusje: verwijder haren uit het afvoerputje!
  4. Hang natte handdoeken op en stop vieze kleding in de wasmachine.
  5. Haal even een microvezeldoekje en een allesreiniger over de spiegels, kranen, douchestang en neem eventueel het bad ook even mee. 
  6. Maak de wastafel schoon met een sponsje of een ander microvezeldoekje
  7. De smerigste onderdelen in de badkamer zijn niet de wc-bril of pot, maar de kraan, deurklink, lichtknopje en spoelbak. Besteed daar dus even goed aandacht aan! 

Boen je de gehele badkamer? Poets de wc dan als laatst! Dit in verband met kruisbesmettingen van bacteriën. Ververs je schoonmaakwater en doekje voordat je aan de wc begint. Het vieze water kan je gewoon in de wc pot gooien. 

Het allerbelangrijkste bij schoonmaken is en blijft ventileren en luchten! Zeker bij badkamers, dat vaak toch een broeinest vormt voor schimmels en bacteriën. Dit komt omdat badkamers warme en vochtige ruimtes zijn. Een ander groot gevaar is kalkaanslag. Helaas zit kalk al in het water, dus de beste remedie tegen kalk is na douchen en tandenpoetsen even alles goed droog te maken. Wanneer je antikalkmiddelen gebruikt, is het wel oppassen geblazen. De meeste middelen zijn zeer agressief en en beschadigen je sanitair. Gebruik daarom onze ecologische, badkamer vriendelijke ontkalker: natuurazijn!

Citroen, een wondermiddel?

Een ander natuurlijk alternatief om de kraan schoon te maken is citroen! Snij een citroen doormidden en gooi er een snufje zout op. Wrijf het op je koper of messing kraan en je zal zien dat hij weer helemaal glanzend wordt! Citroen is ook erg handig als toiletreiniger. Meng een half kopje baking soda met een kopje citroen en je zult zien dat dit veel beter werkt dan een normale toiletreiniger! 

Maak van de badkamer een heerlijk geurende en schone plek met de schoonmaakmiddelen van GreenClean!