Wonderschone handzeep van Werfzeep

De corona crisis loopt hopelijk tot zijn einde, tot die tijd is hygiënisch handen wassen nog steeds één van de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen tegen het virus. Gelukkig kun je hygiënisch én duurzaam handen wassen! Dat dacht het bedrijf Werfzeep waarschijnlijk ook toen ze de heerlijk verzorgende en natuurlijke zepen ontwikkelden in het zeepatelier aan de Westerkade in hartje Utrecht. 

Plantaardig (op de honing zeep en -shampoo na dan), biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt in Utrecht, dat zijn de uitgangspunten van de zeepziederij Werfzeep. Er wordt alleen gewerkt met ingrediënten met een goede herkomst en er worden zeker geen onnodige stoffen toegevoegd. Om deze overtuigingen te kunnen waarborgen werkt Werfzeep alleen samen met telers die deze ideeën delen. Daarnaast plukt een deel van het zeepteam zelfs de planten die in de zepen gaan uit het geliefde Wickenburghse bos, dat vlak bij Utrecht ligt. De visie van de Utrechtse zeepziederij is namelijk dat de kracht van een goede verzorgende zeep bij planten ligt! 

Het idee van Werfzeep is ontstaan in 2009, vanuit de oprichtster Eveliens voorliefde voor natuurproducten en oude ambachten. Tijdens een reis in Canada stuitte Evelien op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan. Deze handgemaakte zeep, die in de douche en bij de gootsteen lag, was tot haar verbazing zacht en verzorgend voor haar huid. Voor de door-eczeem-geplaagde Evelien was zeep al jaren vijand nummer 1, maar deze zeep leek haar huid niet te irriteren! Zeep gemaakt van oliën is namelijk een volstrekt ander product dan fabriekszeep dat gemaakt is  van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Niet lang hierna begon Evelien haar zepen voor iedereen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. 

Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende zepen, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor ons allemaal. Door de milde werking zijn de zepen geschikt als handzeep, douchezeep en zelfs (als je het aandurft 😜) voor het gezicht. De shampoo bars zijn daarom óók geschikt als hand- en douchezeep. Verder is Werfzeep biologisch afbreekbaar en (vanzelfsprekend) niet getest op dieren. 

Het bedrijf Werfzeep is naast het maken van zepen ook bezig met kunstprojecten. Want soms, heel soms, gaat het niet om zeep maar is zeep de bijzaak. Dat geldt voor de Wonderschoon!-zepen. Want Wonderschoon! zit in een wikkel die bedacht is door een bekende Nederlandse of Vlaamse dichter met een 20-seconden-gedicht, precies genoeg tijd om grondig je handen te wassen. Daarmee krijgt de dichter een wonderschoon podium en jij zachte en schone handen. Het project Wonderschoon! gaat om schone handen voor schone kunst! 

Draag een bescheiden steentje bij door zeep te gebruiken die voor iedereen goed is. Goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd onze ingrediënten telen.