Huishoudsoda

Ontdek de kracht van één van de meest effectieve groene schoonmaakmiddelen: huishoudsoda! Je hebt het misschien al eerder gehoord dat soda zeer geschikt voor 101 schoonmaakklusjes. Maar wat je misschien nog niet wist is dat soda ook nog eens ontzettend milieuvriendelijk en goedkoop is. Eindelijk een schoonmaakmiddel dat goed voor de planeet is én voor je portemonnee!

Baking soda en schoonmaaksoda

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen baking soda en schoonmaaksoda? Nou, baking soda wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken en is het werkzame bestanddeel van bakpoeder. Maar baking soda kan je ook gebruiken om schoon mee te maken, haren te wassen, als deodorant te gebruiken en om zelfs je tanden mee te poetsen. Dat is nog eens multifunctioneel! De schoonmaaksoda, ook wel huishoudsoda kan alleen gebruikt worden om mee schoon te maken. De scheikundige benaming van de twee verschillende soda’s laat duidelijker het verschil zien: 

  • NaHCO3 – Natriumbicarbonaat (Baking Soda/Zuiveringszout)
  • Na2CO3 – Natriumcarbonaat (Schoonmaaksoda)

 

Voordelen Huishoudsoda

Het is werkelijk waar een wondermiddel, als je eenmaal de kracht en het gemak van huishoudsoda hebt ontdekt, kan je waarschijnlijk niet meer zonder. Het is een duurzaam, natuurlijk en goedkoop alternatief voor een allesreiniger. Bijkomend voordeel is dat soda ook nog eens geurtjes en bacteriën neutraliseert. Verder is soda ook nog eens schimmeldodend, dit maakt het ideaal om bijvoorbeeld badkamer tegels mee te poetsen. Heb je toevallig ook last van verstopte leidingen? Gebruik dan ook soda en in een handomdraai zijn de verstopping verdwenen. Nu hoef je geen chemische stoffen in je leidingen te gieten. Bovendien werkt soda goed om vlekken en vieze geurtjes uit je (witte) was te krijgen. Wij van GreenClean zijn niet de enige die enthousiast zijn over dit product. Cleaninfluencer Zamarra Kok had vandaag ook een goed ideetje waar je schoonmaaksoda voor kan gebruiken: Meng 3 eetlepels kristalsoda op 10 liter water en was daar je bierglazen of bloemenvaas mee (wel even naspoelen). Dan slaat je biertje en je bloemen niet meer dood!

Koop je huishoudsoda hier bij ons! We verkopen twee varianten: kristal soda en vloeibare soda. We hebben ook een leuk eco schoonmaakpakketje waar onder andere een zakje Baking Soda in zit! Poets groen en goedkoop bij GreenClean.