Hervulbare schoonmaak producten, een game changer?

Anno 2021 zijn we inmiddels wel gewend om rekening te houden met het milieu. Het gebruik van herbruikbare rietjes en stoffen mondkapjes hoort bij een duurzame levensstijl. Toch is het poetsen met duurzame schoonmaakmiddelen nog niet iets wat zijn intrede heeft gedaan in het schoonmaakkastje van de duurzame mens. Desondanks vinden er hele leuke schoonmaak ontwikkelingen plaats, zoals het gebruiken van hervulbare schoonmaakmiddelen. Een concept dat hopelijk het schoonmaak repertoire van mensen gaat veranderen!

Hervulbare schoonmaakartikelen, ook wel eco-refills genoemd, bestaan vaak uit één fles met schoonmaaktabletten of poeder. Het idee is dat met de verpakking zo lang mogelijk wordt gedaan en dat alleen water moet worden toegevoegd om te gaan schoonmaken. Hergebruiken is niet alleen goed voor de portemonnee, maar is ook nog eens super milieuvriendelijk! Dit komt doordat er kleiner transportvolume is door de kleine verpakkingen poeder of tabletten. 

Als je nóg niet overtuigd bent dan staan hier drie redenen om dit concept eens uit te proberen:

  1. Er wordt minder plastic verbruikt: de fles wordt opnieuw gebruikt
  2. Het is goedkoop: je betaalt alleen voor het schoonmaak tablet of poeder
  3. De middelen bestaan in de meeste gevallen uit biologisch afbreekbare en natuurlijke ingrediënten: minder schadelijke stoffen in het milieu

 

Een schonere wereld begint bij het schoonmaken van je eigen huis. Poets groen en kies voor onze duurzame schoonmaakproducten en kijk dan ook even bij de hervulbare opties!