Een groene WC

Een toilet… Wie heeft het niet? Oké, toegegeven, het is misschien niet een heel sexy onderwerp.. Maar we moeten het hebben over het kleinste kamertje in het huis, voor schoonmaak redenen! Want vergis je niet: per dag brengen we 10 á 15 minuten door op de wc. In Nederland gaan zelfs met zijn allen zo’n 20 miljoen keer per dag naar de wc! 

Hygiëne & frisheid staan natuurlijk voorop bij een wc-bezoek, maar hoe krijg je dat voor elkaar? En belangrijker: hoe krijgen we dat duurzaam voor elkaar? Want het gebruik van een watercloset is helaas echt niet zo goed voor het milieu. Om het toilet door te spoelen gebruik je zo’n 22 liter drinkwater… Om maar niet over het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen te spreken. Want werkelijk waar, dat kan toch groener? Dat hebben we bij GreenClean inmiddels wel bewezen. Er zijn genoeg milieuvriendelijke alternatieven, zoals ook Toilet Tapes. Dit zijn wc-blokjes die 90% minder plastic bevat dan een ‘regulier’ blokje! Als dat niet al fantastisch is, dan is er nog meer goed nieuws: Dit unieke blokje kan ook gebruikt worden bij een randloos toilet, doordat je het kan ophangen. Hierdoor krijg je ook geen vieze handen bij het plaatsen of verwijderen van de Toilet Tape. Verder gaat het ongeveer 160 spoelbeurten mee en is het blokje biologisch afbreekbaar! Eigenlijk bevat het alles om van je toiletbeurt een extra leuke beleving te maken! Vooral als je per ongeluk 3 uur te lang op de pot blijft zitten door je telefoon 😳. 

Je kan er natuurlijk voor kiezen om gewoon een normaal wc-blokje te gebruiken, maarja wie wilt er doorsnee door het leven gaan, als er zoveel andere leuke dingen zijn om uit te kiezen? Voor ons is de keuze al snel gemaakt, wij gebruiken de heerlijk geurende wc-blokjes, met een vrolijk design 🤗.