De wasschillen van Seepje

Het begon allemaal in 2013, toen de oprichters van Seepje op de tv zagen hoe mensen in Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen. Je weet wel, de Sapindus mukorossi vrucht uit India en Nepal. Deze schuimende superschillen bevatten saponine, een natuurlijke vorm van zeep. Wanneer de schillen in aanraking komen met water (in jouw wasmachine bijvoorbeeld), geven ze spontaan zeep af! Op deze manier maken de superschillen jouw was heerlijk schoon én zacht, zonder dat daar chemische stoffen bij komen kijken. Niet voor niks staat op de verpakking van Seepje: Laat de natuur je was doen. Doordat er geen extra toevoegingen zijn, is de natuurlijke zeepvorm ook nog eens fijn voor je huid!

De Sapindus vruchten groeien goed in het zeer gunstige klimaat in de Himalaya. Hierdoor is er een overvloed aan zeepschillen. Dankzij de goede omstandigheden in de Himalaya gebergte, zijn de schillen van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat deze schillen super werken om jouw was schoon te krijgen, dankzij de enorme hoeveelheid natuurlijk zeep die de schillen hebben. De vruchten zijn gewoon in het wild geplukt, zodat de belasting op de natuur minimaal is. 

Wat leuke feitjes en doelen van Seepje:

  • Eerste Fairtrade was- en poets merk van Europa.
  • Zowel de natuur als de mens profiteert van de productieketen van Seepje! De boeren in de Himalaya worden met een eerlijke prijs betaald en de bomen worden behouden. 
  • Seepje is bezig om zo milieuvriendelijk te produceren en lage CO2-emissies te hebben. Seepje kost minder energie om te maken, minder energie om uit het afvalwater te filteren en dan compenseren ze ook nog eens voor CO2-uitstoot van transport door samen te werken met The GoodShipping Program.
  • De producten bestaan uit 97% gerecycled plastic. In 2019 hebben ze 39.864 kilo plastic gered. Dat kun je vergelijken met meer dan een miljoen plastic tasjes!
  • Seepje geeft iedereen een kans: Zo’n 15 mensen met een beperking werken op de sociale werkplaats met veel plezier voor Seepje. 
  • Alle producten zijn gelukkig dierproefvrij en Vegan

Was jij al met de superschillen uit Nepal? Seepje stelt zichzelf in staat om een positieve impact te creëren voor het milieu en alle betrokkenen. Doe jezelf, de was en het milieu een plezier en kies voor natuurlijke wasmiddel!