De Attitude van Afwastabletten

Wat we vandaag in de afvoer legen, drinken we morgen weer op. Met deze uitspraak wordt bedoelt dat als we ons water vervuilen, we uiteindelijk hier de gevolgen van zullen gaan ondervinden. Om deze reden staan honderden zuiveringsinstallaties dag en nacht ons afvoerwater te zuiveren, voordat het water richting de meren, sloten en de zee wordt teruggepompt. Hoewel het zuiveren van ons water een zeer goed & groen idee is, kosten afvalwaterzuiveringsinstallaties enorm veel geld, energie en gaan er waardevolle grondstoffen bij verloren. Maar het zuiveren van ons water is niet iets wat we zomaar kunnen overslaan of kunnen verminderen.

Om de installaties wat te kunnen ontlasten, is het een fantastisch idee om bewust te worden wat er allemaal door de afvoer gaat. De prodcuten die jij gebruikt bi het schoonmaken, douchen of in het toilet komen namelijk allemaal bij deze installaties terecht. Iets wat dagelijks in elk huishouden wordt gebruikt zijn afwastabletten, voor degene die een vaatwasser hebben dan! (lees ook het artikel over afwassen met de HAND).

Het is natuurlijk van belang dat een tablet de vaat goed schoon krijgt, maar dat er geen schadelijke stoffen in het rioolwater komen is ook iets waar rekening gehouden mee kan worden. Gebruik daarom ecologische vaatwastabletten, zoals de Attitude’s Vaatwastabletten fosfaatvrij – wat betekent dat ze alleen hypoallergene, plantaardige en minerale ingrediënten gebruiken die even veilig zijn voor je gezin als voor ons water.