Regentips

Het heerlijke zomerweer veranderde deze week langzaam in ongure regen- en onweersbuien. Na de droogte is de natuur wel weer toe aan wat regen, maar meeste tuinen en huizen kunnen wel wat bescherming krijgen van de regen. Om te voorkomen dat je straks waterschade krijgt is het verstandig om te checken of jouw huis en tuin waterproof is. Hier zijn 5 duurzame regen tips om de buien een beetje door te komen:

  1. Schaf een regenton aan! Al het water dat van je dak stroomt komt gelijk het riool terecht. Dat kan dat voor wateroverlast zorgen in de straten, denk maar eens aan de waterplassen na een regenbui. Met een regenton kan je dat probleem voorkomen. Je vangt het water tenslotte op, voordat het het riool in gaat. Nog een voordeel: het opgevangen water kun je weer gebruiken om je plantjes later water te geven!
  2. Maak de tuin en/of het dak groen! Wij van GreenClean willen natuurlijk alles Clean en Green zien, maar het bijkomend voordeel is dat plantjes heel veel water kunnen opnemen. Dat voorkomt dus wateroverlast. Dus hup die tuintegels en dakpannen eruit en groene beplanting erin!
  3. Over Clean gesproken, maak je dakgoot eens in de zoveel tijd schoon. Zeker in de herfst wanneer de meeste dakgoten verstopt zijn met bladeren. Als je dan toch bezig bent kan je met een allesreiniger even goed de gevel mee pakken, toch?
  4. Wanneer kan je nou beter je huis schoonmaken als het regent? Als je thuis zit opgesloten omdat het weer niet meezit kan je maar beter het beste ervan maken. Trek je groene huishoudhandschoenen aan en begin maar met soppen, wasje draaien, vaat uitruimen en opruimen. Inspiratie nodig? Lees ons artikel over clean influencers.
  5. Ga je er toch op uit? Om bijvoorbeeld schoonmaakspullen te kopen in de supermarkt? Dan heeft GreenClean de oplossing voor jou, want als je bij ons al je duurzame producten koopt, krijg je het ook nog eens milieubewust geleverd aan huis! Zo hoef je niet in de regen te lopen, en kan je ondertussen even lekker op de bank een serie bingen😉.

 

Zo zie je maar weer dat er veel te beleven valt met regen. Met deze tips doorsta jij de zomerse onweersbuien met gemak! Kijk in onze webshop voor een schoonmaak sessie tijdens de regen of lees onze Green Wiki voor weetjes en tips om duurzaam te poetsen.