Internationale huishoudelijke hulp dag

Afgelopen zaterdag (15 mei) was het de dag van de internationale huishoudelijke hulp! Wat is een leuker idee om jouw huishoudelijke hulp te verrassen met een pakket van GreenClean met duurzame schoonmaakmiddelen? Heerlijk ruikende, milieuvriendelijke en anti-huidirriterende producten die allemaal samengesteld zijn in 3 verschillende dozen!

Voor de één is hulp in de huishouding een luxe, voor de ander is het een noodzaak. Ongeacht van de reden dat je gebruikt maakt dan de diensten van een huishoudelijke hulp: sta eens eventjes stil wat de extra hulp voor jou betekent in huis. Laat merken dat je hem of haar waardeert. Er is er nog een grote inhaalslag te maken op het gebied van huishoudelijk hulp. De arbeids- en sociale aspecten hebben vaak nog wat verbetering nodig. De omgang tussen werkgevers en huishoudpersoneel loopt zacht gezegd niet altijd gemakkelijk. Dit heeft verschillende oorzaken, onder andere zijn we hulp in het huis niet meer gewend. Nog steeds hebben we een (ouderwets) idee dat een bij een geolied huishouden geen extra hulp nodig bij is. Anderzijds heeft niemand onder de 50 echt goed leren schoonmaken, dus is het lastig om in te schatten hoeveel tijd en moeite een schoonmaakklusje kost. Daarom zijn hier wat goede tips om beter met de huishoudelijke hulp om te gaan: 

  • Maak van te voren goede afspraken over wat de hulp moet doen en welke prijzen daar tegenover voor staan.
  • Betaal een goed salaris, loon tussen de 10 en 15 euro per uur is gebruikelijk. 
  • Net als bij elk andere werk, betaal je als werkgever vakantiegeld voor de huishoudelijke hulp.
  • Koffie drinken met het personeel op initiatief van de werkgever hoort bij de werktijd: Laat de hulp niet daarna extra langer poetsen…
  • Wees duidelijk in je schoonmaak wensen, maar leg geen super lang eisenlijstje neer. Laat het schoonmaken over aan de professional. Geef desnoods een of twee heldere wensen aan.
  • Huishoudelijk personeel zijn ook mensen, vergeet daarom niet af te toe te vragen hoe het met de hulp gaat. 
  • Laat eens een leuk bedankbriefje achter wanneer je tevreden bent over boenen.
  • Het is netjes om de intieme troep op te ruimen voordat de werk(st)er komt, zoals vuile onderbroeken, zakdoekjes of gebruikte condooms.
  • Richt je huishouden schoonmaak proof in, zodat het poetsen sneller en effectiever kan. Dus niet de combinatie hoog tapijt en hond in huis halen (doe het tapijt weg en borstel de hond buiten af en toe).

 

Een schoon huis, niet voor alle mensen vanzelfsprekend, hoort een beetje bij goed voor jezelf zorgen. Huishouden wordt niet meer als een vak gezien, maar als iets erbij. Vroeger werd daar wel anders over gedacht en was de kunst van het poetsen ons nog niet afgeleerd. Het is tijd voor een comeback, want ook vind vrijwel niemand schoonmaken écht leuk (Wij van GreenClean natuurlijk wel 😜), iedereen krijgt er wel mee te maken dagelijks in het leven. Wees daarom extra lief voor de hulp en voorkom ongemakkelijke situaties.