Hoe duurzaam ben jij?

Een Sustainable lifestyle, het is bijna het nieuwe normaal in 2021. Maar hoe weet je eigenlijk wanneer je echt duurzaam bezig bent? Er is een handige test om dat uit te vinden! Op mijn verborgen impact kan je aan de hand van verschillende vragen daar achter komen. Het doel van deze test is om je bewust te maken van je levensstijl én te laten zien op welk gebied jij het beste effectief kan verduurzamen, aan de hand van jouw impact top 10. De vragen die worden gesteld gaan over keuzes die de meeste invloed hebben op de wereld, om zo er achter te komen met welke andere keuze je het meeste verschil mee kan maken! Het motto van de website is dan ook: “Als we de grote dingen goed doen, kunnen we een beetje relaxen op de kleine dingen.”

Het bijzondere aan Mijn verborgen impact is dat de test ook rekening houdt met wat de impacts zijn aan de andere kant van de wereld. Ook wel de verborgen impact genoemd.. Hier valt productie, transport, afdanken, landgebruik, ontbossing en allerlei soorten vervuiling onder. Dit is ontzettend lastig om te meten of bewust van te zijn, omdat het vaak toch wel een ver-van-mijn-bed-show is.. Nu zien we maar ⅕ van onze impact.. 

Aan de hand van de uitslag kan je een eigen actielijst creëren, doelen opstellen en elkaar aan te moedigen 💚. Hier zijn wat leuke tips om mee te starten!

  • Probeer eens een vegetarisch of veganistisch recept uit.
  • Kijk eens op marktplaats of ga naar een tweedehandswinkel om nieuwe spullen te kopen.
  • Voor elektrische apparaten is er op Coolblue een optie ‘second chance’ waar spullen met minimale gebruikssporen worden doorverkocht nadat ze zijn teruggestuurd.
  • Start een composthoop in je tuin of balkon met wormen. Kan je gelijk je moestuintje ook beginnen!
  • Koop zoveel mogelijk bij groene bedrijven, maar doe wel goed je research.
  • Geef als verjaardagscadeautje een leuke activiteit, zoals een avondje naat het theater of vegan wijnproeverij i.v.p. spullen.

 

Wij van GreenClean zijn meer van de duurzame tips te geven die juist meer plezier geven en minder moeite geven. Dus in plaats wat je niet allemaal kan doen, willen we juist vertellen wat je beter kan doen! En in veel gevallen zijn deze tips niet alleen voordeliger voor het milieu maar ook direct voor jou!